Hooibergen zijn, zoals de naam het al zegt, van oudsher de plaatsen waar men het hooi opslaat. Eeuwenlang had het voor de boer deze functie. Vandaag de dag wordt er nauwelijks (los) hooi naar binnen gehaald, en dus lijkt de functie van de hooiberg - om hooi te herbergen - te zijn vervallen. Maar dit type gebouw is niet weg te denken uit ons landschap; het is kenmerkend voor Nederland. Tegenwoordig hebben hooibergen allerhande functies; het kan ingericht worden als ontspanningsruimte, als overdekt 'terras' of zelfs tot woonruimte. De typische stijl zorgt voor een landelijke sfeer die ons doet herinneren aan herkomst van het gebouw. Hooibergen zijn er in verschillende vormen. Meestal bestaat het uit vier zogenaamde roeden. Tussen die roeden 'hangt' het dak, dat soms in hoogte verstelbaar is. De vier zijden lopen gezamenlijk naar een punt.

Den Hartog Riet heeft ruime ervaring omtrent het onderhouden en vervangen van hooibergen. Wij kunnen het onderhoud van het dak (alsmede ook van de vaak oude roeden) vakkundig voor u verzorgen. Wilt u een nieuwe hooiberg? Of wilt u het rieten dak vervangen? Den Hartog Riet denkt graag met u mee. Er zijn omtrent hooibergen uiteenlopende mogelijkheden. Zo kunt u voor een (kleine) eenroedige hooiberg kiezen, waar u heerlijk onder kunt genieten, of voor een vierroedige hooiberg die u een zee van ruimte kan bieden. Bij Den Hartog Riet vindt u vakmensen en in alles staan uw wensen centraal. Wilt u meer weten over hooibergen en de mogelijkheden daarin? Neem geheel vrijblijvend contact met ons op.

Hiernaast ziet u verschillende hooibergen die door ons gerietdekt zijn.

Contact

Heeft u een vraag of een opmerking? Neem dan contact met ons op door dit contactformulier in te vullen, wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.

Contactgegevens

Den Hartog Riet

Recht van ter Leede 21

4143 LN Leerdam

 

Telefoon +31 (0)345 - 54 94 33

Fax         +31 (0)345 - 54 94 02

Mobiel     +31 (0)610 - 57 53 31

E-mail     info@hartogriet.nl

Volg ons op Facebook

© 2018 Rietdekkers Den Hartog Riet | Ontworpen en gebouwd door Altena Media