Dakisolatie

Het dak van uw woning is één van de grootste warmteverliesgevende bronnen in de woning. Via het dak gaat er veel aan warmte verloren. Een goede dakisolatie is dus een vereiste voor iedere woning.

Als het rieten dak verwijderd is, doet zich het ideale moment voor om te inventariseren of en hoe er geïsoleerd is. Aan de hand van deze inventarisatie maken wij, indien u dit wilt (en nodig is) een plan van aanpak om de dakisolatie van uw woning op een goed niveau te krijgen. Als er in de huidige situatie niet of nauwelijks is geïsoleerd, is de investering voor het aanvullend isoleren gemiddeld in een korte tijd terugverdiend.

Methodes van isolatie voor rieten dak

Dakisolatie kan op meerdere manieren worden aangebracht. We kunnen een isolatielaag over of tussen de sporen aanbrengen, met daarop weer rietlatten. Zo houdt u een geventileerde constructie onder het riet die al eeuwen voldoet, maar waarbij uw woning niet brandveiliger wordt.

Ook kunnen we de isolatielaag over de sporen aanbrengen met daarop een houten dakbeschot. U heeft nu een gesloten constructie wat een hogere isolatiewaarde oplevert. Door de gesloten onderconstructie, is het veel brandveiliger dan de voorgaande mogelijkheid. Deze manier van isoleren geeft nagenoeg geen verandering aan de detaillering met de knelplank, topgevels en de aansluitingen met de dakkapellen e.d. Daarom kan en mag dit in bijna alle situaties toegepast worden.

Een derde manier is een combinatie tussen een traditioneel afgewerkte binnenzijde, waarbij u de rietlatten en het spreiriet blijft zien, en een geïsoleerde gesloten constructie. Het isoleren geschiedt bij deze manier veelal met een isolatiepaneel. Het voordeel van deze combinatie is dat u dak ook brandveilig is.

Tot slot kunt u ervoor kiezen om over de sporen houten planken aan te brengen. Dit levert aan de binnenzijde een landelijk en sfeervolle uitstraling op. Over dit houten dakbeschot wordt een dampremmer aangebracht. Het dak wordt niet met een isolatielaag extra geïsoleerd. Alleen het rietpakket zorgt in deze methode voor een isolatiewaarde.

Heeft u al een rieten dak en wilt u toch isoleren? Ook dat is mogelijk. Doordat wij ervaring hebben met diverse soorten van isolatiematerialen kunnen wij u veelal verder helpen met het na-isoleren van uw dak.

Op al deze methodes zijn verdere variaties mogelijk. 

Al deze werkzaamheden worden door onze eigen isolatie ploeg gerealiseerd, dit zijn dan ook echte vakmannen in het isoleren van rietendaken!

Graag komen we persoonlijk bij u langs om u te adviseren wat voor uw situatie en rietendak de mogelijkheden zijn. Neem vandaag nog contact op Willem den Hartog.

Contact

Heeft u een vraag of een opmerking? Neem dan contact met ons op door dit contactformulier in te vullen, wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.

Contactgegevens

Den Hartog Riet

Recht van ter Leede 21

4143 LN Leerdam

 

Telefoon +31 (0)345 - 54 94 33

Fax         +31 (0)345 - 54 94 02

Mobiel     +31 (0)610 - 57 53 31

E-mail     info@hartogriet.nl

Volg ons op Facebook

© 2018 Rietdekkers Den Hartog Riet | Ontworpen en gebouwd door Altena Media