Bestrijden van algen en mossen op rieten dak

Algen en/of mossen kunnen zich vestigen op het rieten dak. Om de groei hiervan tegen te gaan, is er de mogelijkheid om het dak in te spuiten met een bestrijdingsmiddel. Den Hartog Riet beschikt over een spuitinstallatie en heeft de ervaren mensen om deze mogelijkheid tot onderhoud op volledige wijze uit te voeren. Voor rieten daken die door Den Hartog Riet zijn gemaakt kan een inspuitcontract afgesloten worden. Wij spuiten uw dak dan (twee)jaarlijks in tegen de schadelijke groei van algen en mossen Gelijktijdig kunnen we eventuele schades signaleren en indien nodig repareren.

Preventief onderhoud

Algen- en mosbestrijding is één van de mogelijkheden die u heeft om preventief onderhoud te plegen aan het rieten dak. Het rieten dak onderhouden is een goed idee, omdat daarmee de levensduur verlengd wordt en grondig onderhoud, in de vorm van renovatie, kan worden uitgesteld. Dat algen en mossen zich vestigen op rieten daken lijkt onvermijdelijk. De gevolgen hiervan kunnen schadelijk zijn voor het dak, omdat algen en mossen ervoor zorgen dat het dak langer nat blijft. Onder een begroeid dakoppervlak kan een gunstig klimaat ontstaan voor schimmels. Het zijn deze schimmels die voor de afbraak zorgen van het zogenaamde cellulose, één van de hoofdbestanddelen van riet. Ervaringen met het bestrijden van algen en mossen leveren zeer goede resultaten vanwege het bondige principe: hoe schoner het dak, hoe droger. En hoe droger het dak, hoe beter! 

Voor meer informatie over het inspuiten van rieten daken: neem vrijblijvend contact met ons op!

Contact

Heeft u een vraag of een opmerking? Neem dan contact met ons op door dit contactformulier in te vullen, wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.

Contactgegevens

Den Hartog Riet

Recht van ter Leede 21

4143 LN Leerdam

 

Telefoon +31 (0)345 - 54 94 33

Fax         +31 (0)345 - 54 94 02

Mobiel     +31 (0)610 - 57 53 31

E-mail     info@hartogriet.nl

Volg ons op Facebook

© 2018 Rietdekkers Den Hartog Riet | Ontworpen en gebouwd door Altena Media