Riet en slijtage

Riet is een natuurproduct; het is, als dakbedekking, aan slijtage onderhevig. Om de levensduur en de uitstraling van uw dak optimaal vorm te geven is onderhoud noodzakelijk. Nadat het rieten dak gelegen is, zal de kleur van het rieten dak na ongeveer een jaar een grijstinten kleur aannemen. Dit is een natuurlijk gegeven en wordt veroorzaakt door de werking van de zon.

Na enkele jaren kunnen zich op uw rieten dak mos en algen gaan vestigen. Vooral flauwe dakhellingen en daken waar weinig zon of wind komen zijn ontvankelijk voor algen en mossen, omdat het dak langer nat blijft. Maar ook op normale hellingshoeken (45 graden) groeien naar verloop van tijd algen en mossen. De vestiging van algen en mossen hebben een nadelige werking op de conditie van uw rieten dak. Het is dan ook zaak het rieten dak preventief te onderhouden. Dit om de levensduur, maar ook de uitstraling van het dak, te optimaliseren. Voor het rieten dak geldt: hoe schoner, hoe droger! De realisatie van deze spreuk kan op verschillende wijzen gebeuren.

Methodes van onderhoud aan rieten dak

Het ‘scheren’ van het rieten dak.

Nadat algen en/of mossen zich op het dak hebben gevestigd, kan het dak na ongeveer 10 jaar een keer worden schoongemaakt. Dit houdt in dat het dak vrij wordt gemaakt van algen en/of mossen door de bovenlaag door middel van een heggenschaar eraf te ‘scheren’.  Zodoende verdwijnt de vuile laag en komt er weer schoon en blank riet tevoorschijn; het dak zal weer sneller drogen. Het dak wordt na het ‘scheren’ door Den Hartog Riet netjes afgeveegd en helemaal na geklopt. Hierdoor krijgt uw dak weer een frisse uitstraling en heeft u de nadelige werking van algen en/of mossen stopgezet.

Inspuiten van het rieten dak door middel van algen- en mosbestrijder.

Een andere manier om het (nieuw) gelegen rieten dak  vrij te houden van algen en mossen is door het rieten dak in te laten spuiten met een reinigingsmiddel. Dit houdt in dat het rieten dak vanaf de grond met een spuit wordt ingespoten. Den Hartog Riet beschikt over een geavanceerde spuitinstallatie om uw rieten dak op grondige en volledige wijze in te spuiten. Voor een optimaal resultaat van deze methode voor onderhoud van het rieten dak, dient het dak tweejaarlijks te worden ingespoten.

Mocht u vragen hebben over de staat van uw rieten dak: Den Hartog Riet beschikt over rijke kennis om u van advies te voorzien.

Contact

Heeft u een vraag of een opmerking? Neem dan contact met ons op door dit contactformulier in te vullen, wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.

Contactgegevens

Den Hartog Riet

Recht van ter Leede 21

4143 LN Leerdam

 

Telefoon +31 (0)345 - 54 94 33

Fax         +31 (0)345 - 54 94 02

Mobiel     +31 (0)610 - 57 53 31

E-mail     info@hartogriet.nl

Volg ons op Facebook

© 2018 Rietdekkers Den Hartog Riet | Ontworpen en gebouwd door Altena Media