Kwaliteit van een rieten dak

De kwaliteit en levensduur van een rieten dak zijn allereerst afhankelijk van de gebruikte materialen en de uitvoering van de rietdekwerkzaamheden en dus de kwaliteit van de rietdekker. Om de kwaliteit te waarborgen en te verhogen heeft de Vakfederatie minimumeisen gesteld waaraan een rietendak moet voldoen. Dit overkoepelende orgaan stelt rietdekkers de verplichting om zich te houden aan de kwaliteitseisen voor een rieten dak. De eisen voor een rieten dak zijn vastgelegd in: de Kwaliteitseisen en Uitvoerings-Richtlijnen van de Vakfederatie Rietdekkers. Den Hartog Riet is lid van de vakfederatie en de rietdekkers van Den Hartog Riet willen alleen maar rietendaken maken welke ruimschoots voldoen aan de richtlijnen. De voorwaarde om lid te mogen worden van dit orgaan is het bezitten van het Vakdiploma voor rietdekkers. Op de site van de Vakfederatie kunt u terecht voor algemene vragen betreffende de rietbranche. Voor meer specifieke vragen kunt altijd contact opnemen met Den Hartog Riet BV. Wij beantwoorden graag uw vragen!

De rietendaken van Den Hartog Riet BV worden regelmatig gekeurd. Dit wordt onder andere gedaan door RIET ABC. Indien gewenst wordt ook uw rieten dak door ons opgeleverd met een opleveringscertificaat.

Gecertificeerde rietdekker

Daarnaast is Den Hartog Riet in het bezit van het certificaat Erkend Leerbedrijf. Omdat wij dit oer-Hollandse ambacht ook in de toekomst willen laten voortbestaan, willen wij ook als bedrijf de mogelijkheid bieden aan jonge en gedreven jongens om op gedegen en vakkundige wijze het vak onder de knie te krijgen. Om erkend leerbedrijf te mogen zijn moet onder andere aan de eis om een leermeester in dienst te hebben zijn voldaan.

Den Hartog Riet is ook een VCA-gecertificeerd bedrijf. Veiligheid en welzijn zijn twee aspecten binnen het bedrijf die hoog in het vaandel staan. Wij werken volgens de geldende veiligheidsnormen. Veel medewerkers zijn tevens BHV-er. Alle medewerkers zijn in bezit van VCA-diploma. Elke vakvolwassen rietdekker heeft zijn Vakdiploma Rietdekker behaalt. Wij doen ook aan interne scholing om zo op ons hoge kwaliteitsniveau te kunnen blijven.

MVO

Den Hartog Riet neemt als 'dakdekker van de minst milieubelastende dakbedekking' beslissingen en keuzes op basis van duurzaamheid en verantwoordelijkheid voor mens en milieu. Dit houdt onder meer het volgende in:

  • ·         - Zoveel als mogelijk worden alle vrijkomende afvalstoffen binnen het bedrijf gescheiden en aangeboden ter recycling.

  • ·         - Alle bedrijfsauto welke als brandstof diesel rijden zijn voorzien van een roetfilter.

  • ·         - Zelfvoorzienend in elektriciteitsbehoefte door middel van zonnepanelen

  • ·         - Het steunen van programma’s in ontwikkelingslanden 

 

                                                                           

 

Contact

Heeft u een vraag of een opmerking? Neem dan contact met ons op door dit contactformulier in te vullen, wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.

Contactgegevens

Den Hartog Riet

Recht van ter Leede 21

4143 LN Leerdam

 

Telefoon +31 (0)345 - 54 94 33

Fax         +31 (0)345 - 54 94 02

Mobiel     +31 (0)610 - 57 53 31

E-mail     info@hartogriet.nl

Volg ons op Facebook

© 2018 Rietdekkers Den Hartog Riet | Ontworpen en gebouwd door Altena Media