Dakkapel als sieraad in uw rieten dak

Als u naast licht ook ruimte wil creëren in uw huis, is een dakkapel een geschikte oplossing. Het creëren van meer ruimte is natuurlijk een goede reden, maar het betekent wel dat het dakvlak wordt onderbroken. Een dakkapel bestaat uit een kozijn, waarbij zowel de verticale lijn aan de zijkant als de horizontale lijn (het dakvlak bovenop) van het kozijn met riet wordt bedekt. Doordat het kozijn een ‘verhoging’ met zich meebrengt, betekent het dat het dakvlak bovenop een flauwere hellingshoek heeft dan het dakvlak waar het dakkapel in staat. Dakkapellen bestaan in verschillende maten en vormen. Globaal kan men twee vormen onderscheiden: een hoekig dakkapel en een halfrond dakkapel. Beide vormen kunnen worden toegepast. Een dakkapel kan een sieraad zijn voor uw dak!

Plaatsen van dakkapel in rieten dak

Bij het goed plaatsen van een dakkapel moet men kennis hebben van rieten daken. Immers, de rietdekker weet als geen ander wat de eisen zijn voor een optimaal tot zijn recht laten komen van een dakkapel in een rieten dak. De maatvoering, aansluitingen en bepaling van hellingshoek zijn daarin belangrijke elementen. Den Hartog Riet heeft al deze kennis in huis: zo bent u verzekerd van een deugdelijk geplaatst dakkapel in uw rieten dak! Het plaatsen van een dakkapel kan zowel in nieuwe als in bestaande daken gebeuren. Den Hartog Riet kan voor u het hele proces van het leveren van het dakkapel, het plaatsen en het afwerken ervan op volledige en gedegen wijze uitvoeren. Wilt u bijvoorbeeld meer ruimte voor een nieuwe kamer? Den Hartog Riet denkt graag met u mee en voorziet u vrijblijvend van advies. Van begin tot eind is het plaatsen van een dakkapel in het rieten dak in vakkundige handen!

  • ·         Leveren van verschillende vormen en maten dakkapellen
  • ·         Plaatsen van verschillende vormen en maten dakkapellen
  • ·         Afwerking van binnen- en buitenzijde
  • ·         Aansluitingen met rieten dak op basis van vakkennis gerealiseerd
  • ·         Stijlvolle detaillering in rieten dak

Contact

Heeft u een vraag of een opmerking? Neem dan contact met ons op door dit contactformulier in te vullen, wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.

Contactgegevens

Den Hartog Riet

Recht van ter Leede 21

4143 LN Leerdam

 

Telefoon +31 (0)345 - 54 94 33

Fax         +31 (0)345 - 54 94 02

Mobiel     +31 (0)610 - 57 53 31

E-mail     info@hartogriet.nl

Volg ons op Facebook

© 2018 Rietdekkers Den Hartog Riet | Ontworpen en gebouwd door Altena Media