Vroeger betekende een brandveilig dak meestal een minder duurzaam dak. Vandaag de dag is dat anders en gaan brandveiligheid en duurzaamheid wel hand in hand. Hoe kan dit?

In de afgelopen decennia is er veel nagedacht over de onderconstructie die het probleem van de brandbaarheid van het rieten dak veroorzaakte. Immers, de luchtspouw onder het rieten dak zorgde voor de toevoer van zuurstof; een noodzakelijke voorwaarde voor vuur. Dit nadenken heeft geresulteerd in een geheel nieuwe constructiewijze van het rieten dak: de gesloten constructie; het schroefdak. Bij deze onderconstructie wordt het riet rechtstreeks op een gesloten ondergrond aangebracht. Hierdoor is het niet meer mogelijk dat zuurstof van binnenuit wordt aangezogen, waardoor een eventuele rietbrand niet echt kan uitbreken. Het riet gaat slechts smeulen of het dooft zelfs. Deze onderconstructie is niet langer open, maar, mits goed aangebracht, vormt het rieten dak een ‘gesloten’ constructie. In vergelijking met het traditionele rieten dak, waar er een open constructie bestaat, bestaat er een ‘harde’ scheiding tussen het riet en het daaronder gelegen pand.

Het schroefdak is ook na een uur smeulen nog binnen enkele minuten te blussen met de tuinslang. Dankzij de gesloten ondergrond met minimale waterschade. Deze brandveilige constructie is tijdens de gehele duur van het rieten dak gegarandeerd.

Een uitslaande brand met vliegvuurgevaar naar omliggende panden is bij een schroefdak eigenlijk uitgesloten en daarom niet groter dan bij een huis met een pannendak. Het tegen brand verzekeren van een huis met een schroefdak kan tegen hetzelfde tarief als een huis met een pannendak.

Contact

Heeft u een vraag of een opmerking? Neem dan contact met ons op door dit contactformulier in te vullen, wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.

Contactgegevens

Den Hartog Riet

Recht van ter Leede 21

4143 LN Leerdam

 

Telefoon +31 (0)345 - 54 94 33

Fax         +31 (0)345 - 54 94 02

Mobiel     +31 (0)610 - 57 53 31

E-mail     info@hartogriet.nl

Volg ons op Facebook

© 2018 Rietdekkers Den Hartog Riet | Ontworpen en gebouwd door Altena Media